МЕНІ ПОТРІБНА ПОМІЧ

Паліативна допомога дітям

Асоціація Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa” є піонером педіатричної паліативної та хоспісної допомоги вдома. Створена у травні 1999 року, як третя у Польщі та перша у Лодзінському воєводстві. Здійснюємо догляд за невиліковно хворими дітьми в їх рідних домівках, надаємо безкоштовну медичну, сестринську, реабілітаційну, педагогічну, психологічну, соціальну та духовну допомогу. Сфера  нашої діяльності охоплює Лодзінське воєводство.

Домашня педіатрична паліативна та хоспісна допомога адресована дітям, які страждають на невиліковні неопластичні захворювання та інші прогресуючі непухлинні захворювання, що загрожують життю та перешкоджають правильному розвитку дитини. Повний список кваліфікованих хвороб, які обіймує наш хоспіс знайдеш  ТУТ.

Прийом під опіку домашнього хоспісу відбувається після кваліфікації лікаря хоспісу. Просимо батьків або законних опікунів дитини заповнити додані документи та надати їх особисто або надіслати до Хоспісу. До наданих документів слід долучити наявну медичну документацію.

Рішення про прийом приймається лікарем хоспісу після діагностики стану здоров’я дитини та у зв’язку з чергою на очікування.

661 108 701 (пн.-пт. 8:00-15:35)

Домашній респіратор

Асоціація „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci –Łupkowa” створена в травні 1999 року в ім’я трирічного Давіда, який страждав на рідкісне генетичне захворювання — спинальна м’язова атрофія (СМА) і, від народження, проживав у відділенні реанімації в м.Лодзь.

Асоціація „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa”, то є перша організація в Польщі, яка взяла на себе постійний догляд за дітьми, які мають змогу дихати тільки і виключно за допомогою респіратора.

Показанням до лікування є хронічна дихальна недостатність, що вимагає використання інвазивного ШВЛ (через трахеостомічну трубку) або неінвазивного (через маску) дихання.Лікар хоспісу приймає рішення про прийняття пацієнта. Вимагається скерування лікаря та кваліфікаційна діагностика анестезіолога.

Дорослим пацієнтам також може надаватися тривалий домашній догляд у сфері ШВЛ.

Медична, сестринська та реабілітаційна допомога надається на підставі договору з Національною касою здоров’я та є безкоштовною для пацієнта. Пацієнт також отримує безкоштовну психологічно-педагогічну, соціальну та духовну підтримку. Також Асоціація надає пацієнту безкоштовно високоспеціалізоване медичне обладнання.

Переважна більшість пацієнтів – це діти, які страждають на спинальну м’язову атрофію (СМА), м’язову дистрофію Дюшенна та дорослі, які страждають на бічний аміотрофічний склероз (БАС).Послуга хоспісної опіки надається пацієнтам, які проживають в Лодзінському воєводстві або в безпосередній близькості від нього.

Піклування стаціонарне

У вересні 2017 року відкрився перший, у Центральній Польщі, стаціонарний центр для пацієнтів, які дихають за допомогою респіраторів. Центр, яким керує Асоціація, знаходиться в Лодзі за адресою: вул. Łupkowa 1. Надаємо цілодобову медичну, психологічну, соціальну та духовну допомогу.

Відділення має двадцять три ліжка. Догляд поєднується з лікувально-профілактичним закладом для хворих на штучній вентиляції легень. Опікою можуть користуватися як діти, так і дорослі, які дихають за допомогою респіраторів.

 У палату може бути госпіталізована особа з хронічною дихальною недостатністю, яка не потребує лікування в реанімації. Вимогою є скерування лікаря та кваліфікаційна діагностика анестезіолога. Догляд може надаватися дітям або дорослим, які набрали від 0 до 40 балів за шкалою Бартела.

Медичні послуги надаються безкоштовно на підставі договору з Національною касою здоров’я, при цьому пацієнт може покривати витрати на проживання та харчування до 70% доходу.

Рішення про прийняття пацієнта до хоспісу приймає лікар,  після аналізу медичної документації доданої до заяви та врахування черги на очікування. Просимо батьків або законних опікунів заповнити додані документи та надати їх або надіслати до Хоспісу. До документів слід додати наявну медичну документацію.

Підтримка в жалобі

Смерть близької людини – це дуже важкий досвід, який нелегко пережити самостійно.

Асоціація „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa” від самого початку докладає великих зусиль, щоб допомогти людям, які оплакують своїх рідних.

Підтримка психолога та капелана хоспісу може мати форму індивідуальної допомоги або роботи в групі підтримки. Щороку організовується паломництво Групи підтримки, а в листопаді – молитовні збори за тих, хто в жалобі.

Цілі

Асоціація „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa” була заснована 21 травня 1999 року в Лодзі як неприбуткова організація.На момент заснування,  це був третій домашній дитячий хоспіс у Польщі (після Варшави та Любліна) і перший у Лодзінському воєвудзтві. Як перша організація в Польщі, Асоціація взялася за постійний догляд за дітьми, які дихають за допомогою респіраторів.

Організовуємо домашню допомогу для невиліковно хворих дітей з Лодзького воєводства, як у сфері паліативної допомоги, так і домашньої ШВЛ (підтримка дихання за допомогою респіратора). Виконуючи договір з Національним фондом здоров’я, ми забезпечуємо догляд лікаря, медсестри, фізіотерапевта та психолога, а також педагога, соціального працівника та священика.

З 2017 року ми керуємо першим у Центральній Польщі стаціонарним центром для хворих потребуючих на апарат ШВЛ (як дітей, так і дорослих).

Центр медичної допомоги є розрахований на прийняття 23 осіб.

Головною метою Асоціації „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa” є покращення якості життя невиліковно хворих дітей, особливо тих, хто страждає від хронічної дихальної недостатності під час невиліковних нервово-м’язових захворювань.  Для виконання цього завдання Асоціація збирає кошти на організацію догляду та закупівлю високоспеціалізованого медичного обладнання, яким безоплатно користуються пацієнти Асоціації.

З метою соціальної інтеграції Асоціація організовує постійні та випадкові зустрічі для сімей пацієнтів та сімей, що знаходяться в жалобі. Для досягнення цих цілей Асоціація організовує навчання волонтерів та проводить різноманітні форми волонтерства: акційне, домашнє та стаціонарне.З 2007 року Асоціація „Łódzkie Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa” має статус громадської організації (KRS 0000 159689), що дозволяє перераховувати 1% податку з фізичних осіб у щорічні розрахунки з ПДФО.

Go to top

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na “Akceptuję”. AKCEPTUJĘ